Buletin de campanie

Ţara în care nu se întâmplă nimic a intrat în campanie electorală. Guvernul a picat la moţiune şi vor fi alegeri federale pe 2 mai. Brusc, au început să se întâmple lucruri. De pildă, un manager deştept foc a pus un anunţ pe Craigslist pentru angajarea unor „lătrători” de social media care să umple forumurile cu mesaje de dreapta, primite pe listă la angajare. Politicienii de centru şi stânga sunt scandalizaţi şi arată cu degetul. Dar chiar mai credea cineva că militantismul politic online, de oricare parte ar fi el, e sută la sută genuin?

Oricum, după cum arată sondajele, conservatorii vor păstra puterea, ceea ce nu mă nemulţumeşte. Tot pentru conservatori candidează, într-o circumscripţie apropiată de a mea, un român. Corneliu Chişu a fost inginer în armata canadiană şi a condus trupe în Bosnia şi Afganistan. Am auzit lucruri excepţionale despre el, sper să fie ales.

Pentru mine, e  amuzant să urmăresc o campanie electorală în care atacurile la persoană nu lipsesc, căci nicăieri politica nu-i fată mare, dar dezbaterea se duce pe idei, proiecte şi politici generale.

Reclame

3 responses to “Buletin de campanie

  1. Conservatorii, hmmm… Prea sunt recente amintirile când Harper îi cânta în strună lui Bush Jr. (de unde şi entuziasmul cu care a angajat trupe în Afganistan), şi prea o dau cotită când vine vorba de făcut ceva vizavi de „climate change”. Peste astea se adaugă stilul personal a lui Harper (arogant, bully) care-mi displace profund. Ce-mi place la conservatori e c-au tăiat din taxe şi parcă lasă mai liberă niţel piaţa (nu-ncearcă să reguleze tot ce mişcă). Dar una peste alta nu cred c-am să le dau votu’… Mai cuget.

    • Eu sunt inca in stadiul de observare, dupa cum scrie si aici pe pagina, sus 🙂 Si de mirare, desigur, ca ma suna personal acasa candidatul si ma intreaba ce poate sa faca pentru mine.

  2. Am trecut prin asta duminica trecuta fiind alegeri in landul nostru. Am scris si pe blog la vremea respectiva. Crestin democratii au pierdut dupa 58 de ani puterea, Verzii si socialistii vor face o coalitie care nu cred sa tina cinci ani pana la viitoarele alegeri……..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s