Mâncăruri epice

Când scriam, acum câteva zile, despre lighioane umplute cu alte lighioane aflate pe meniul unor restaurante, încă nu aflasem despre nişte băieţi din Montreal, aici, aproape, care gătesc nişte mâncăruri epice. De-a binelea.

Ei spun că e un manifest  împotriva mâncării de plastic, a curentului low fat, low sugar, low calorie, care le-a luat minţile multora în America şi Canada. Băieţii iau extremismul low everything şi îl transformă în high everything, mai ales grăsime şi carne. Piesa de rezistenţă a repertoriului lor culinar este un porc umplut cu un curcan umplut cu o raţă umplută cu un pui umplut cu o găinuşă (cornish hen, există echivalent în română?) umplută cu o prepeliţă. Aproape 80 de mii de calorii şi 7 kilograme de grăsime pură. Dacă vă ţine ficatul, ia uitaţi:

Nişte murături, careva? Încă una, pentru stomace tari:

După cum arată bucătarii, n-aş spune că mănâncă tot ceea ce gătesc. Dar mi-e teamă că dacă proiectul lor ajunge la vreo televiziune, aşa cum aud că intenţionează, se vor găsi mulţi care să nu le priceapă mesajul.

Reclame

2 responses to “Mâncăruri epice

  1. D-apai bucatarii astia au citit prea mult Petronius! Eu as dori o „matriosca” din aceasta, dar pe baza de dulciuri, iar la mijloc sa fie o aluna de padure, hai indiciu nezaharisit!

    • Mi-e teama ca numai ei au citit Petronius in continentul asta 🙂 Ma tot uit la alte clipuri de-ale lor si nu incetez sa ma minunez ce imaginatie au.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s