Unde-i furtuna?

Anunţată cu surle, trâmbiţe şi mai ales panică, furtuna-monstru a făcut „bau” timid, peste noapte, şi nu s-a obosit să treacă prin Toronto. A rămas să se desfăşoare la sud, în State, unde – văd la televizor – chiar e rău. Pe noi ne-a ocolit, fapt de care nu mă plâng chiar deloc.

Preventiv, toate şcolile au fost închise, angajaţii au rămas să lucreze de acasă şi o mulţime de servicii neesenţiale au fost anulate încă de ieri. Dimineaţă, toată lumea se întreba de ce. Canadienii cu vechime erau chiar amuzaţi. La ce ierni şi ce zăpezi au văzut ei, viscolaşul de azi-noapte e o glumă.

Partea bună a alarmelor pe jumătate false este că toată lumea ia măsuri în aşa fel încât oraşul să continue să funcţioneze. Străzile sunt curăţate, trotuarele au cărărui făcute, transportul public e bine-merci. Metroul era plin pe la amiază de părinţi cu copii gureşi, în căutare de activităţi pentru o zi fără şcoală.

Pe scurt, e iarnă. Ninge, e frig, viscoleşte. Ceva nou? Da, n-o să mai dureze mult, după cum spun cârtiţele, care nu şi-au văzut astăzi umbra. Deocamdată, a început din nou să ningă, potolit, cu fulgi mari. Ştiţi cum? Aşa, ca iarna.

Reclame

One response to “Unde-i furtuna?

  1. Pingback: Cifre | Observaţii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s