Prietenilor mei canadieni

Aţi văzut, deja, pe site-urile de ştiri, pe Twitter şi Facebook şi aţi auzit deja la radio. Deseară o să vedeţi şi la televizor. România, ţara aceea din care vin toţi inginerii capabili de la voi din ţară, vrea să impoziteze vrăjitoarele. O să vedeţi, dacă n-aţi văzut deja online, un video făcut de Associated Press din care veţi afla că România este o ţară de oameni foarte superstiţioşi şi ce dovadă mai bună poate exista decât faptul că preşedintele ţării şi apropiaţii lui se îmbracă în violet joia, cu precizie, ca să ţină spiritele rele la distanţă. Mai spune articolul că vrăjitoarele vor veni la Bucureşti cu excremente de pisică, să-i spurce pe cei care au dat legea.

Pentru că anticipez o mulţime de întrebări rostite printre hohote de râs abia stăpânite, daţi-mi voie să vă întregesc tabloul.

România, poate aţi uitat, e ţara lui Dracula, după cum v-au spus de atâtea ori la cinema şi la televizor. Ceea ce înseamnă că oamenii beau sânge în loc de ceai şi au colţi ascuţiţi, vizibili atunci când râd fioros, înainte să muşte.

Spurcatul cu excremente de pisică e o variantă elegantă, la care vrăjitoarele recurg din respect pentru presa străină şi sensibilităţile telespectatorilor din afara României. În cauze cu mai puţin potenţial de a crea ecouri planetare, spurcatul se practică prin ridicarea câtorva rânduri de fuste colorate, gest însoţit de tirade la fel de colorate precum fustele.

În fine, culoarea violet are, într-adevăr, o însemnătate aparte în cultura populară românească, mai ales în nuanţa ei pală, de mov. Dacă nu o porţi, nu te poţi numi politician. Dar asta n-ar nimic de a face cu spiritele, bune ori rele.

Fără legătură cu gogomănia asta cu violetul preşedintelui, aş vrea să-i mai transmit unui anume coleg că România NU este o ţară slavă şi că faptul că juniorii Canadei au pierdut cu 5-3 la hochei în faţa Rusiei, după ce au condus cu 3-0, nu este o întâmplare care să mă bucure din oficiu, aşa cum crede el.

Reclame

3 responses to “Prietenilor mei canadieni

  1. En France c’est pareil, la seule information sur la Roumanie depuis cette été (avec les roms) est … Avec les taxes des sorcières……

  2. Pe mine, pentru ca sunt blonda, colegii noi ma intreaba daca sunt din Ucraina. Care-o fi treaba cu Ucraina? De ce nu Rusia? De ce nu Polonia? 🙂
    Iar apropos de vrajitoare, parca n-am vazut in jurnalele de seara nimic despre asta. Dar e in toate ziarele.

    • E de bine sa creada ca esti ucraineanca, au faima buna 🙂 Nu la lucru, e drept 🙂
      Ai dreptate, n-am vazut nici eu stirea cu vrajitoarele la jurnalele mari, desi nu m-am uitat la toate. Deduc ca producatorii de stiri au mai multa minte decat aia de la ziare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s