Bucătăria canadiană

Mă îndeamnă cunoscuţii, destul de des, să le povestesc despre bucătăria canadiană. Mie-mi vine să le spun că bucătăria canadiană e de două feluri – de casă şi de bloc. Cu precizarea că a doua este, în 99 la sută din cazuri, un colţ din camera de zi, fără lumină directă şi nici altă aerisire decât hota, lucru care limitează dramatic lista de bucate din repertoriul chef-ului domestic, dacă nu vrea să-i miroase şi prosoapele din baie a chiftele ori hamsii prăjite.

În oricare dintre situaţii, bucătăria canadiană trebuie să fie suficient de încăpătoare încât să poată adăposti toate nimicurile inutile care, teoretic, ar trebui să-i facă viaţa mai uşoară utilizatorului bucătăriei, dar nu i-o fac decât mai aglomerată.

De exemplu, acest aparat de tăiat avocado felii, de culoarea avocado-ului, să nu cumva să uite stăpânul la ce foloseşte

Şi mai şi: aparatul de tăiat căpşunile felii:

Sau cel de scos partea albă de la coada căpşunilor:

Morişca de usturoi care seamănă cu o cuşcă de hamsteri:

Şi chestia asta în care se pun măslinele, nici nu ştiu cum să-i spun, că numele de platou nu-l merită:

Locul întâi cu coroniţă îl ia această furculiţă cu baterii, care învârte spaghetele pe ea:

Să mai spun? Coşul de servit felii de baghetă musai, că alt fel de pâine nu încape în el, farfuria pentru ouă umplute pe care încap fix 16 jumătăţi, cea pentru melci din care nu poti mânca altceva, vasul pentru peşte rasol, cel de fiert sparanghelul, furculiţa care face urme de grătar pe carne.

Îţi trebuie pentru toate astea multe rafturi şi sertare şi o bază de date pe care s-o întrebi de fiecare dată unde ai pus scula cu pricina, în caz că-ti aduci aminte că o ai.

Anunțuri

11 responses to “Bucătăria canadiană

  1. he he, ma gandisem astazi la bucataria canadiana cand am citit in NY times propuneri de Thanksgiving pentru vegetarieni. era o reteta in care verzisoarele alea de Bruxelles se combina cu sirop de artar. o sa o fac, desi imi suna scarboasa: verzisoarele alea deja sunt destul de puturoase. poate combinatia cu sirop de artar sa fie miraculoasa!

    • Se vede treaba ca o sa trebuiasca sa scriu si pe bune despre bucataria canadiana 🙂 Dar verzisoarele de Bruxelles sunt minunate, cum poti vorbi urat despre ele? Pune niste merisoare langa ele in tava si-un pic de balsamic peste si le duci in alta dimensiune.

  2. O alta jucarie inutila este separatorul de oua, porcaria aia care alege galbenusul de albus. Sau cutiile de plastic pentru pastrat diferite fructe sau legume, care au chiar forma fructei sau legumei respective. Iti iau ochii in magazin si apoi acasa le uiti ratacite prin sertar.

  3. buna aia cu furculita pentru spaghetti – aici in Italia ar fi o mare jignire sa o folositi !!!!ahahahaha daca intr-o zi vorbiti de bucataria italiana va dau eu retete cite vreti !!!!

    • Nici pe-aici n-am vazut pe nimeni cumparand furculite electrice, dar daca se gasesc, banuiesc ca le si foloseste cineva. Sper doar sa nu stau la masa niciodata cu un asemenea exemplar 🙂

  4. Doamne, Beatrice,
    bunica mea ar ramane stupefiata in fata instrumentelor astora. Recunosc ca si mie mi-ar fi cam greu sa le manavrez de fapt 🙂

  5. O sa razi, dar aia chiar imi place 🙂

  6. Beatrice, ti-am dat o leapsa dragutza. Dar te avertizez ca dupa ce incepi sa compui, iti pare rau ca nu ti-ai luat o zi libera pentru asta, ca dureaza.. 🙂

  7. hahaha… ca sa nu ne suparam probabil apoi ca ni se zice in fatza sa… cut it short 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s