Întâmplări din ţara în care nu se întâmplă nimic (7)

Nume româneşti la ştiri nu prea aud în Canada. A fost femeia dispărută cu tot cu copil, acum câteva săptămâni, dar nimănui nu pare să-i pese de ea. Astăzi, însă, un nume terminat în -escu a fost pomenit într-un caz despre care s-a vorbit intens în ultimele zile.

Pe scurt: vineri noapte, 27 august, pe autostradă, poliţia urmăreşte un motociclist, el accelerează, pasagerul din spate cade şi este lovit în plin de vreo trei maşini. Făcut praf adică. Secret mare câteva zile, mai ales că ancheta e condusă de unitatea de investigaţii speciale, procedură standard atunci când poliţia este implicată în vreun fel în rănirea ori moartea cuiva. N-au spus nici măcar dacă era bărbat sau femeie.

Azi, breaking news: e o femeie de 40 de ani din Toronto, pe nume Ioana Bocunescu. Plus obişnuitul apel „cine are informaţii să sune”.

Urât.

Later Edit: Înţeleg că lumea vrea să ştie mai multe despre accident, dar în afara unor detalii morbide povestite de o martoră a accidentului – detalii care ilustrează mult prea grafic pentru gustul meu faptul că Ioana a fost lovită de maşinile care veneau din spate – poliţia nu spune ABSOLUT nimic. Întârzierea cu care au făcut public numele victimei este explicată prin faptul că au vrut să lase timp familiei să-şi anunţe cunoscuţii, în Canada şi România. Până nu îl prind pe motociclist şi nu se termină ancheta, poliţia va tăcea.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s