Groaznic

Ora zilnică de lectură a presei româneşti, o dependenţă de care nu pot (nu vreau) să scap, doare în seara asta. Am citit şi văzut ce s-a întâmplat la Giuleşti şi, pentru prima dată, mă bucur că meseria nu mă mai obligă să rămân rece şi lucidă în asemenea momente, ca să le pot spune altora povestea.

Nu cred că există om cu sufletul întreg căruia să nu i se umezească ochii citind despre nenorocirea care s-a petrecut acolo. Excepţional grupajul din Gândul (felicitări, Claudiu Pândaru, ţie şi echipei tale!). Greţos cinismul ministrului, care spune că se întâmplă şi la alţii. Teribilă mărturia pompierului care şi-a dat jos mănuşile de protecţie, prea mari ca să poată apuca bebeluşi cât două palme. Mă întreb dacă oamenilor ăstora li se acordă asistenţă psihologică după o misiune atât de îngrozitoare, ori se presupune că eroismul vine la pachet cu neputinţa de a simţi.

Îmi mai vine în minte o întrebare banală. De ce se dau banii pe aparate de ecografie 3-4-5-100-D, când mult mai utile ar fi nişte detectoare de fum şi sisteme automate de stingere a incendiilor?

Reclame

2 responses to “Groaznic

  1. Pentru ca din ecografii se scot bani, din detectoare nu. E un simplu calcul financiar.
    Ziarele scriu despre elite medicale inexistente. Invatamantul medical este la pamant, are doar calitatea de a fi „gated” de o selectie dura (cel putin in trecut); cei care ies au fost selectati sa fie destul de inteligenti sau muncitori incat sa se descurce totusi singuri, in romania sau in afara. Cumva snobismul acestor false elite a avut si un rezultat pozitiv, acela al colectarii unor indivizi cu un oarece potential. Marinescu, Oprescu, Bradisteanu (haha, cel care venea la sedintele comisiei de transplant cu pistolul) sunt oameni promovati de acea zona cenusie atat de evidenta si totusi misterioasa care controleaza tot ce misca in romania.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s