Întâmplări din ţara în care nu se întâmplă nimic (5)

Titlul deja nu se mai potriveşte, am impresia, e ceva de semnalat în fiecare zi.

Povestea de ieri, petrecută în faţa geamului meu, cu femeia cazuta de la etaj, se complică. De anchetă se ocupă unitatea de investigaţii speciale, pentru că poliţia era deja în apartament, se pare, când femeia a căzut. Un domn aflat în apartament s-a luptat puţin cu cei care încercau să-l aresteze, ceea ce i-a provocat nişte răni care se cereau văzute de un doctor, plus că 4 poliţişti au fost uşor răniţi.

Oamenii sunt zguduiţi de-a binelea de descoperirea că în blocul lor funcţionează nu unul, ci mai multe saloane de masaj oriental. E o clădire cu reputaţie bună. Stau acolo nou veniţi,  familii cu copii, canadieni pensionari. O să mă uit mai atent la vecini, deşi, teoretic, la mine în bloc nu intră nici musca fără voie.

Dar am pus numărul 5 în titlu nu ca să povestesc despre numărul 4. Aud azi în maşină mare ştire, mare adică importantă, în stadarde canadiene: a dispărut un copil de un an, împreună cu mama lui, probabil răpit de ea. Şi aici începe ştirea. Femeia are 23 de ani, vorbeşte mai deloc engleza şi e de origine română. Emilia Sardaru. La televizor, puţin mai târziu, îi dau şi poza. Brunetă, păr ondulat, prins la spate.

Povestea începe cu aproape două luni în urmă, când patru femei, toate cu nume româneşti, au fost prinse la furat într-o piaţă. Una din ele, Emilia, avea copilul cu ea. Le-au arestat, le-au eliberat în aşteptarea procesului, dar Emiliei i-au luat copilul şi l-au dar unor rude. Pe 23 iulie, a venit să-şi viziteze copilul şi a plecat cu el de nu le mai ştie nimeni urma.

Ceva mă intrigă în toată povestea asta. De ce se vorbeşte doar acum despre ea? Aici, când dispare un copil, se declară Amber Alert imediat, radiourile şi televiziunile vuiesc, poza copilului e peste tot, până şi pe panourile de afişaj de pe autostradă poţi citi informaţii despre suspect şi maşina lui. Au trecut două săptămâni de când Emilia a dispărut cu băiatul ei. Dacă rudele care aveau grijă de copil n-au anunţat poliţia imediat, sunt complice. Dacă poliţia a ştiut şi n-a făcut nimic, se va isca un scandal uriaş. Mi-aş da cu părerea, dar nu vreau să mă grăbesc. Aştept veşti.

Anunțuri

4 responses to “Întâmplări din ţara în care nu se întâmplă nimic (5)

  1. What?? Au ajuns si aici?? Daca afla ce programe sociale sunt pt co-etnicii lor cehi care au cerut azil politic in Canada, cred ca zboara toti spre vest peste ocean si golesc Romania.

  2. Pai din cauza asta au introdus viza pentru Cehia si Mexic, anul trecut. Azil politic, din Cehia!

  3. Pingback: Pârâcioşii | Observaţii

  4. Pingback: Întâmplări din ţara în care nu se întâmplă nimic (7) | Observaţii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s