Întâmplări din ţara unde nu se întâmplă nimic (4)

Nu se întâmplă nimic în afară de ce se întâmplă sub geamul meu, vreau să spun.

Locuiesc într-o zonă liniştită, cu statistici foarte bune spre excelente în materie de siguranţă. Sirenele poliţiei, pompierilor sau salvării se aud numai de pe autostradă şi toată lumea îmi spune că poţi circula liniştit cu autobuzul care merge toată noaptea, deşi eu n-aş face asta, cu toate asigurările lor.

Abia venisem de pe ogor azi, când aud o sirenă cam aproape, un pic altfel decât cele de pe autostradă. Ies pe balcon şi văd viermuială în faţa blocului de vis-a-vis. Vreo 6 maşini de poliţie, una de pompieri, două ambulanţe, bandă galbenă peste tot, poliţişti alergând de colo-colo, strada blocată, maşini întoarse din drum. Înşfac aparatul foto şi mă instalez în postul de observaţie de la etajul 17.

Aşa arăta zona zero:

Cele două ambulanţe pleacă în grabă:

În nici 10 minute, elicopterele de ştiri au început să zboare, carele de transmisie ale televiziunilor să umple parcarea de alături, cameramanii şi fotografii să se amestece cu poliţiştii. Era 6 fără câteva minute şi îmi închipuiam ce trebuie să se petreacă în redacţiile de ştiri, pentru că jurnalele principale încep la 6. Cum se dă peste cap desfăşurătorul, cum se re-alocă resursele, cum se întorc din drum maşini, echipaje şi reporteri, cum se remontează materiale.

A fost breaking news pe toate posturile: o femeie a căzut de la etajul 11, împinsă, se pare. Priviţi cu atenţie imaginea următoare:

Vedeţi antena de satelit de la baza blocului? Ei bine, femeia a căzut pe o altă antenă de lângă ea, a rupt-o, ceea ce a atenuat şocul. Martorii spun că încerca să se ridice când a venit salvarea. Acum e în stare gravă la spital, dar va supravieţui. Au mai dus la spital, sub escortă de poliţie, un bărbat cu tăieturi la mâini, suspect principal în grozăvia asta.

Nu se ştiu prea multe, deocamdată, dar deja umblă zvonul că în apartamentul de la 11 funcţiona un salon de masaj. Cine ar fi spus? Asta îmi aminteşte de un cunoscut care s-a trezit într-o noapte cu reflectoarele poliţiei în ochi. Era percheziţie în casa vecină, transformată în seră de marijuana. Cartier onorabil, proprietari asemenea.

Aştept detalii, în zilele următoare.

Reclame

4 responses to “Întâmplări din ţara unde nu se întâmplă nimic (4)

  1. oooooooooo, atunci sa nu ma invinovatesc ca vad oameni alergand suspect sau aud sirene si m-as duce sa vad despre ce e vorba!

    • Boala grea, incurabila cred 🙂 Dar la tine curiozitatea poate dauna grav sanatatii, am impresia, asa ca lasa-i sa fuga si fa-te mica.

  2. Pingback: Din nou despre normalitate | Observaţii

  3. Pingback: La şedinţă | Observaţii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s