Despre pume şi puii lor

E tot cumplit de cald. Caut umbra de la primul pas pe care-l fac în afara spaţiilor climatizate, casă, birou, maşină ori magazin, dar nici la adăpost de soare nu e mult mai bine. Aerul frige, asfaltul e moale, nici o frunză nu se mişcă. Cu apa pe care am lăsat-o în maşină 20 de minute aş putea foarte bine să mă spăl pe cap, are temperatura perfectă. Dar vine ploaia, bine-mi pare, în grădină n-am o floare, dar ştiu că va fi răcoare. Rime, nu glumă!

Bun, pe canicula asta ce va fi întreruptă puţin de-o ploaie, e adunare de pume în oraş. Nu din cele sălbatice, deşi foarte domestice nu sunt nici cele care au pus stăpânire pe câteva hoteluri şi-un centru de conferinţe. Este Conveţia Pumelor, sau Cougar ConventionCougars sunt numite femeile să le zicem mai coapte care au parteneri juni. Parteneri cărora li se spune cubs, pui adică. Modelul Demi Moore sau Madonna. Sau Katie Couric. Sau Mihaela. Mai ştiţi?

E-aşa o modă că se pare că s-a cam terminat stocul de doamne în floarea vârstei dispuse să-şi ia acasă tinerei. Şeful unei agenţii matrimoniale specializată în asemenea cupluri (să le spun cuplări?) povestea la televizor că are clienţi care vin şi de la 400 de km distanţă ca să întâlnească o pumă.

Doamnele în cauză sunt uşor revoltate de numele care li s-a dat. Le măguleşte ideea de felină, nu şi cea de prădător. Spuneau, tot la televizor, că de fapt ele sunt pradă, nu vânători, că junii aleargă după ele şi, completez eu, fiind juni, aleargă eficient. Mai spuneau că ele se dăruiesc cu totul, îi iubesc din inimă, dar ei le lasă când li se face de aşezat la casa lor, când îşi dau seama că vor familie şi copii. Iar ele, care au deja copii ori, dacă n-au, nu prea mai vor sau nu prea mai pot, rămân cu inima frântă.

Ce cred eu depsre asta? Cred că oricine e liber să-şi trăiască viaţa cum şi cu cine vrea. Că normele sociale s-au dat peste cap de atâtea ori încât nu mai ştii unde-s susul şi josul. Şi de fapt nici nu contează unde sunt, câtă vreme poţi să te uiţi la tine în oglindă dimineaţa şi să fii împăcat cu ceea ce vezi. Mă enervează că se discută mai mult şi mai aprins de cupluri hetero în care diferenţa de vârstă e mărişoară decât despre cuplurile de acelaşi sex în care se întâmplă acelaşi lucru. Eu votez şi cu pumele, şi cu puii şi le spun bravo de trei ori că nu pleacă urechea la gura lumii moraliste.

Mâine seară e mare chef la un club, unde o să se aleagă Miss Cougar. O sa revin cu poza, dacă o dau la ziar, pe undeva.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s