Happy Birthday, Canada!

(Poza de aici)

E ziua naţională azi, da. Şi e liber, desigur. Problema cu zilele de sărbătoare e că şi ceilalţi au liber, aşa că peste tot e aglomerat. Dar tot se găsesc locuri de plimbat unde să nu te calci în picioare cu alţii. La pădure, înainte, deci!

Până atunci, mi-a atras atenţia un articol din Toronto Star în care ziariştii cei mai importanţi răspund la întrebarea „De ce iubesc Canada”. M-a mişcat răspunsul lui Richard Ouzounian, un ziarist născut în State şi venit în Canada în 1970. Canada este ţara în care fiul său cu handicap a reusit să termine un liceu pentru copii normali şi în care asistenţa medicală nu l-a costat nimic în toţi anii ăştia. În State, ar fi costat trei sferturi de milion de dolari. Dar Joe Fiorito, pe care l-am iubit pentru felul în care a luptat împotriva dărâmării unui centru comercial care era inima cartierului în care locuiesc, rezumă perfect de ce îi e dragă Canada: tramvaiul e plin de oameni care ştiu să mânuiască arme automate, dar le-au abandonat înainte să vină aici.

Mi-e teamă să mă gândesc ce-ar scrie nişte jurnalişti din ţară dacă i-ar întreba cineva de ce iubesc România. Mai ales acum.

Reclame

One response to “Happy Birthday, Canada!

  1. Pingback: Banalitatea ca ideal. Gânduri de 1 Decembrie | Observaţii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s