G8/G20: Butaforie şi violenţe

La Centrul de presă G8-G20 din Toronto, a fost amenajat un lac artificial, împrejmuit de câteva canoe artificiale, un ponton din lemn artificial (un plastic care imită lemnul) şi câteva scaune Muskoka, mândria canadienilor, care nici nu mai conteaza din ce sunt. Cum la lucrările G8 de la Huntsville – aflat în zona Muskoka, începe să se lege ceva, nu? – puţini jurnalişti au primit acces, organizatorii s-au gândit să le ofere celor din centrul de presă din Toronto o imagine a zonei, un parc natural imens, cu lacuri, păduri şi insule. Bun, deci avem un lac artificial la câţiva metri, la propriu, de lacul Ontario.

Pentru unitate stilistică, la Huntsville, în plin parc natural, poza de familie a liderilor G8 a fost făcută pe gazon artificial.

G8 - Poza de familie pe gazon artificial

Altfel, centrul oraşului a devenit zonă de război. Poliţia e total absenta în câteva zone, pe care au pus stăpânire manifestanţi violenţi. Au atacat deja un Starbucks, sediul unei bănci, al unui post de televiziune (care şi-a mutat la etaj studioul aflat, in mod normal, la nivelul străzii). Transportul public a fost suspendat, chiar şi cel subteran, iar o maşină de poliţie a fost incendiată. Unde sunt tunurile alea sonice?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s