Jim

De data asta, am tras discret cu ochiul la ecusonul din piept. Îl cheamă Jim. E tuns foarte scurt, iar insertia părului la frunte formează o linie nefiresc de dreaptă. Îmi zâmbeşte şi îmi spune din nou „goood afternoooon, yooooung lady”. La fel ca data trecută.

Anunţă staţiile cu voce tare, deşi autobuzul are sistemul lui de a afişa şi anunţa staţia care urmează. El e mereu, însă, înaintea vocii automate, metalice. La intersecţie, vede autobuzul spre vest şi, pentru că ştie că elevii pe care i-a luat de la liceu au de mers într-acolo, îi face semn şoferiţei să nu plece, să-i aştepte pe copii, că sunt şi ei obosiţi, chiar dacă sunt tineri. Elevilor le spune să coboare prin faţă, să fie mai aproape de cealaltă staţie, deşi regula spune că uşa din faţă e folosită doar la urcare. Organizează operaţiunea ca un şef militar şi copiii îl ascultă fără să pună întrebări.

Mai jos puţin, pleacă din staţie şi-o clipă mai târziu vede un domn în baston uitându-se după el. Opreşte, deschide uşile, lasă în jos autobuzul şi aşteaptă pasagerul întârziat. Când domnul ajunge în dreptul uşii, îl întreabă dacă pragul e suficient de jos, dacă are nevoie de ajutor.

De câte ori vreun pasager urcă, îi dă bineţe cu un zâmbet larg, iar celor care coboară le urează weekend plăcut şi vreme bună, chiar dacă pentru mâine e anunţată furtună.

Cum facem să-l clonăm pe Jim, să exportăm clonele în toată lumea, cu precădere în anumite părţi, şi să le angajăm în toate posturile în care se lucrează cu publicul?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s