Mobilul, factura şi căsnicia

Povestea e aşa:

O doamnă dă în judecată firma de telefonie mobilă – un conglomerat, cu operaţiuni în telefonie mobilă şi fixă, internet, cablu, radio, televiziune, ziare, Goliat, ce mai – că i-ar fi stricat căsnicia. Doamna, măritată şi cu copii, îşi găsise un drăguţ şi, ca să poată vorbi cu el când şi cât pofteşte, şi-a făcut un abonament de mobil pe numele de fată. Altul decât abonamentul de familie, pe care îl avea cu soţul. Adresa de facturare, desigur, era domiciliul conjugal.

A mers câteva luni, doamna era fericită, drăguţul la fel, domnul nu bănuia nimic. Într-o zi, domnul se hotărăşte să treacă şi cu internetul la firma la care avea  mobilul, auzise el că erau nişte promoţii pentru cei care iau mai mult de un serviciu la firma cu pricina. Sună, acceptă oferta, i se iau din nou datele personale şi gata, totul rezolvat printr-un simplu telefon. Ghinion, însă. Funcţionarul zelos care s-a ocupat de dosar a văzut că la aceeaşi adresă mai este un abonament şi, ca să le dea oamenilor reduceri şi mai mari pentru servicii mai multe comandate, a inclus abonamentul privat al doamnei în contul de familie, facturat la comun.

Vine, deci, factura, cam mare după gusturile domnului, aşa că începe s-o verifice. I-o fi pus nevasta coarne, dar nu destul de late cât să-i întunece mintea. O discuţie scurtă cu factura fluturată pe post de uite şi dovada şi gata mariajul. Doamna, după câteva luni de depresie, zice ea, în care şi-a pierdut şi slujba din cauză că, rănită fiind, n-a putut să se mai concentreze, s-a luminat şi-a găsit vinovatul: firma de telefonie mobilă. Dacă nu era factura buclucaşă, avea şi-acum soţ. După el plânge, nu după drăguţ, că drăguţi se mai găsesc, dar soţi fraieri de unde?

A găsit doamna un avocat dornic de reclamă şi a dat în judecată firma, pe motiv de divulgare a datelor personale. Acum susţine că mai sunt şi alţi păţiţi şi cazul ar putea deveni o acţiune colectivă. Firma, pe de altă parte, spune că modul de facturare a serviciilor nu poate fi invocat drept cauză a destrămării mariajului. A încercat, totuşi, s-o împace pe doamna cu nişte bani, dar ea n-a acceptat. S-a transformat într-un militant pentru protecţia datelor personale şi cere acum schimbări de legi şi regulamente la nivel provincial şi federal.

Nimic rău în protejarea mai bună a datelor personale, de acord, dar să susţii că nu aventura ta e de vină că te-a lăsat bărbatul, ci factura de mobil, parcă nu-mi sună cum trebuie.

Reclame

2 responses to “Mobilul, factura şi căsnicia

  1. ah ce-mi place mie excesul de zel!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s