Aşteptând G20 (6): Alarmă

Alarmă pe mai multe planuri în oraş. Pe rând:

1. Un radio de ştiri, credibil, anunţă continuu, cam de pe la prânz, cu semnal de breaking news, că 12 uniforme de poliţist au dispărut. Fuseseră trimise la curăţat şi s-au volatilizat. Problema e că ar putea fi folosite de oamenii răi să intre în zone restricţionate, în timpul summit-ului. Poliţia nu confirmă. De ruşine? De frică? O doamnă de la singura spălătorie la care sunt trimise uniformele spune şi ea că nici vorbă să fi dispărut vreuna. Dar radioul continuă să difuzeze ştirea la fiecare buletin, citând surse. Or fi ştiind ei ceva.

2. În zona de siguranţă din apropierea locului unde se vor ţine şedinţele se află câteva dintre cele mai mari spitale din oraş. Mari, importante, cu multe specializari şi cazuri grave. Presa scrie ca pacienţii cronici au început să fie trimişi acasă, în centre de recuperare, în clinici specializate în îngrijire de durată ori în azile-spital, după caz. Trebuie eliberate paturi în caz de Doamne-fereşte, pentru participanţii la summit.

3. O colegă însărcinată ar urma să nască pe 26 iunie, în prima zi de summit. E îngrozită la gândul că va trebui să treacă de milioane de filtre de securitate în drumul spre spital, în momentul în care vor începe contracţiile. A cerut să i se facă cezariană cu două zile înainte, dar medicul n-a fost de acord, să nu încarce sistemul de asigurări de sănătate cu costul unei operaţii, zice el, nejustificate. Despre miliardul cheltuit pe măsurile de securitate de la summit n-are nici o părere.

4. Hotelurile din centru n-au scăpat de ameninţarea grevei angajaţilor. După ce au mărit preţurile de trei ori, poate chiar patru, ca urmare a cererii uriaşe, acum încearcă să împace sindicatele. Presimt că preţurile umflate nu vor scădea la loc prea repede, după summit, ca să finanţeze măririle de salarii.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s