Pe scurt

El secreto de sus ojos e cea mai bună naraţiune cinematografică de care îmi aduc aminte. Nu degeaba marii povestitori sunt sud-americani. Îmi place ambiguitatea din sus ojos, în titlu. Ochii ei? Ochii lui? Ochii lor? Spectatorul decide în ochii cui să se uite şi ochii cui contează până la sfârşit. În engleză au tradus their eyes, acoperitor, unidimensional.

– Cum e să te înscrii voluntar la un eveniment şi acolo să încerci să te ascunzi ca să nu fii pus la treabă? Mi-a adus aminte de când eram pionieră şi ne duceau cu clasa la cules ciuboţica cucului. Ori la munci agricole, mai târziu, în liceu. Dar ăla era voluntariat forţat, nu ca ăsta, unde se presupune că vii pentru că vrei. Şi vorbeau doar chineză între ei chiulangiii ăia mici, care veniseră, probabil, doar ca să-şi facă numărul de ore de voluntariat pentru dosarul de admitere la facultate.

– Tot de acolo – Michael Smith (chiar, se dă vreo emisiune de-a lui în România?) e uriaş, cam 2 metri aş aproxima, poate şi-un pic peste. Roiau duduile în jurul lui, toate numai un zâmbet. Michael! Michael! Eu, dacă pierdeam la Iron Chef cum a pierdut el, la 14 puncte diferenţă, nu mai scoteam capul în lume doi ani şi-apoi îmi schimbam meseria.

– Citesc şi aud la telefon că România se prăjeşte  şi înţeleg din nou că nu-mi lipseşte deloc canicula. Ce-aş mai vrea să fie toată vara ca anul trecut, cu 25-26 de grade cel mult. Bun, şi iernile aş vrea să fie toate cum a fost cea de anul ăsta, cu zăpadă nici jumate din ce-a fost în Romania şi nici urmă de ger. Asta-i un fel de vrabia mălai visează. Ultimul an a fost total atipic, de obicei vara e extrem de cald si umed, iar iarna extrem de frig, cu zăpadă multă şi vânt.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s