Egal

Pub-ul e aproape gol. La intrarea spre bucătărie sunt agăţate steagul Italiei şi-al Camerunului, ceea ce mă face să intuiesc cu cine ţin bucătarii. Sau unde-au crescut. La bar, doi tineri s-au aşezat strategic, cu trei televizoare în faţă şi butoaiele cu bere imediat la dreapta. În spatele lor, doi obezi îmbrăcaţi cu tricouri de baseball şi-au comandat porţii duble de aripioare şi câte-o carafă de bere. Chiar lângă intrare, în faţa celei mai mari plasme din local, 7 tineri cu trăsături indiene, înghesuiţi la două mese lipite, par să aştepte meciul nerăbdători.

După noi, mai sosesc două cupluri. Un el solid şi colorat şi-o ea blodă şi subţire, genul mimoză. Ea se aşează din prima cu spatele la televizor, el stă cu faţa pentru că aşa s-a nimerit. Al doilea cuplu, doi asiatici slăbuţi, coreeni aş zice, caută din priviri nişte locuri de unde să poată vedea televizoarele.

Nici bine nu începe meciul şi înscrie Anglia. De la masa celor 7 indieni se aud ovaţii şi aplauze. Băieţii de la bar strigă şi ei ceva, asiaticii parcă schiţează un zâmbet, solidul şi mimoza îşi văd liniştiţi de salate, iar obezii întorc priviri nedumerite spre televizor. Se vede că nu pricep nimic. Atmosfera parcă se animează puţin, se mai aude câte-un comentariu, câte-un oftat. Fără resentimente pentru coloniştii de demult, indienii ţin cu Anglia. Asiaticii ţin la liniştea lor. Obezii vorbesc despre baseball, iar mimoza şi paznicul ei au ieşit să fumeze. Tinerii de la bar arată cu degetul robinetul de bere, iar chelneriţa le umple paharele.

Urmează un fault dur şi schimonoseala de pe faţa mea pare să-i trezească interesul mimozei, care întoarce capul spre televizor să vadă ce m-a scârbit aşa de tare. Înscrie SUA şi pe noi ne apucă râsul de bambiliciul de pe teren. Indienii mai comandă un rând de bere şi continuă să ofteze zgomotos de câte ori Anglia se apropie de poartă. Obezii mai iau un rând de aripioare şi tot despre baseball discută. Cei de la bar râd continuu, nu mi-e clar de ce.

La pauză, plecăm acasă. Weekendul viitor mergem într-un bar cu clienţi ceva mai vii.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s