Aşteptând G20 (4): Telegrame

– De râs: Guvernul cheltuieşte peste un miliard pe măsuri de securitate, alte zeci sau chiar sute de milioane se duc pe alte cheltuieli, dar a omis să cumpere domeniul g20.ca. A făcut-o un evanghelist de dreapta, simpatizant al partidului la putere, cunoscut pentru vederile sale dure. Se opune, de pildă, căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, legale aici. A militat pentru ca filmele care conţin violenţă ori sex să nu mai primească finanţare de la stat. S-a supărat pe militanţii ecologişti pentru că îi învaţă pe oameni să proslăvească natura, nu divinitatea. Iar despre prima companie de telefonie mobilă cu proprietari ne-canadieni autorizată să funcţioneze în Canada, adică să spargă monopolul giganţilor Rogers şi Bell, a spus că e mâna necuratului şi că va vinde informaţii despre canadieni „naţiunilor ostile” Iran şi Coreea de Nord.

– De speriat (activiştii), că tot era Monica îngrijorată: Poliţia şi-a  prezentat arsenalul şi le-a arătat jurnaliştilor cum funcţionează tunurile sonice. Alea care comunică foarte gălăgios. A folosit jumătate din putere, iar jurnaliştii au fost ţinuţi la 60 de metri distanţă. Relevantă demonstraţie.

– De reflectat: Surse neoficiale spun că responsabilii operaţiunii de securitate ar fi trimis emailuri la spitale, solicitând medici care să-i trateze, la nevoie, pe activiştii răniţi. Printre rânduri, se pare că emailul le sugerează medicilor să-i ţină pe respectivii pacienţi departe de stradă cât mai mult timp posibil. Temă de reflecţie: de cui îi pasă medicului mai întâi – de pacient, de poliţie, de liniştea străzii?

– De rezolvat, urgenţă zero: Sindicatele lucrătorilor din hoteluri au anunţat că vor intra în grevă cu o zi înainte să înceapă summitul. Asta e mai grav decât toate ameninţările activiştilor. Cine o să care cuferele cu rochii pe care le aduc Carla şi Michelle?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s