Întâmplări din ţara unde nu se întâmplă nimic (2)

Am zis eu că ţara asta e, totuşi normală. Adică are, printre alte grozăvii, crime ca de filme horror. Ia uite cum vine realitatea să-mi servească argumentele.

Poliţia a pescuit din apele lacului Ontario un butoi metalic în care se afla un cadavru turnat în beton. Ei? Se califică de prima pagină? Era şi-un episod din CSI cu scenariu asemănător, dar, ca de obicei, realitatea bate imaginaţia Hollywood-ului.

Poliţiştii au mers la pont, se pare, şi-au trimis scafandrii să scoată butoiul ruginit la suprafaţă. Fundul lacului a fost tratat drept scenă a crimei, delimitat cu panglică galbenă şi fotografiat în detaliu. Cu macaraua, butoiul a fost scos pe mal şi dus la analiză. Cu dalta şi ciocanul şi cu precizie chirurgicală, că doar sunt buni la asta, legiştii au izbutit să scoată cadavrul din beton.

Dezvăluirea identităţii domnului din butoi, pe nume Quang Lu – personaj dispărut din 2007, cunoscut de poliţie drept având legături cu mafia asiatică – îmi stârneşte amintiri. Mai ţineţi minte chinezul fiert şi aruncat la canal pe-undeva, prin Bucureşti? Lucram cu vocea pe vremea aia. Colegul care a pregătit materialul a simţit nevoia să preia cât mai multă informaţie – şi cît mai grafică, doar aşa lucrăm la radio, nu? – din comunicatul poliţiei. Drept pentru care a specificat că asasinul a ucis şi apoi a fiert cadavrul până când carnea s-a desprins de pe oase. Ca într-o reţetă de supă pe care un bucătar experimentat o împărtăşeşte unui începător.

În cazul de acum, pe fir au intrat şi poliţişti din Quebec, veste care mă face să-mi amintesc de un alt film, nu de groază, de data asta, ci de râs cu poftă. Că tot vorbeam despre diferenţele dintre Quebec şi Canada anglofonă.

A, să nu uit: în aceeasşi zi au fost găsite rămăşiţe umane în două locuri, la nord, în zona de lacuri şi păduri. S-a constatat că aparţin aceleiaşi persoane. Iar ieri s-a prăbuşit un avion mic peste hala unei fabrici de jucării. Cine mai zice că nu se întâmplă nimic în Canada?

Reclame

5 responses to “Întâmplări din ţara unde nu se întâmplă nimic (2)

  1. De astea se intampla din belsug in fiecare zi se pare …asta iarna aproape ca am fost martora la crima pe strada unde am biroul; e drept ca e si o zona cam rau famata- nu stiu de ce, dar criminalitatea din Canada parca ma sperie mai tare decat cea din Ro- poate din cauza ca am vazut cateva arestari „live ” pana acum , ziua in amiaza mare ?…

    • Statistica şi clasamentul Mercer ne spun că trăim într-un oraş foarte sigur, totuşi, să nu-l mâniem pe Cel de Sus.

  2. Referitor la chinezul din Ro, tu iti amintesti doar jumate din poveste. Cealalta jumatate (de chinez) a fost fiarta si pusa la WC., ala s-a infundat si asa i s-a infundat ..bucatarului (ca tot e site de culinare).
    Deh.. in Ro betonul e scump si butoaiele greu de tranportat. Pana si ucigasii sunt de mana a treia in Ro.

  3. Porțelanuri chinezești… betoane chinezești… marele zid… or fi având și ei vreun Ma No Le păcătos…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s